2017. szeptember 16., szombat

SS Keewatin

A Keewatin egy festői ábrázolása mindjárt a bejáratnál
Port McNicoll-ban, a Huron-tó egyik védett öblében végleg lehorgonyzott a kanadai tavi flotta egyik veterán hajója, az SS Keewatin, amely egykori testvérhajóval a huszadik század elejétől évtizedekig szállította a tavakon át keletre a kanadai gabonaföldeken megtermett kenyérnekvalót. A szállítmányt később a szárazföldön, vasúton szállították tovább a keleti kikötőkbe.
A Keewatin ma felújítva, kikenve-kimázolva-kipucolva az öbölben ringatózó, látogatott hajómúzeum, s kicsiben megvan rajta minden, ami a tragikus sorsú Titanic miliőjére emlékeztet. Majd minden megvan rajta, ami az elsüllyedt óceánjáróról szóló filmalkotásokban újraéledt. Ennek magyarázata egyszerű: a hajó ugyanazokban a skóciai műhelyekben készült, hasonló ízlés és tervezés alapján, akár a Titanic, csak néhány esztendővel korábban és szerényebb ambíciókkal. Talán ezért is tudott oly sokáig nyugodalmasan fennmaradni s túlélni annyi történelmi zűrzavart.
A hölgy, aki nem köszönt vissza

A hajót keresztül-kasul bejárva, az egyik kajüthöz érve, csinos fiatal nő állt az ajtóban. Önkéntelenül odaköszöntünk egy laza hello-val, amire válasz nem érkezett. Akkor értettük meg, hogy a csaj csak olyan mintha élne - de a múzeumi kelléktár része, méghozzá eléggé sikerült része. Fotójával és néhány jellegzetes belső felvétellel örökítettük meg a 20 dollárnyi belépti díjas élménytúrát.
Pillantás a fedélzetről
A feljáró
Hajópodgyászok
Felújított hajókötél
A gépházban (1)
A gépházban (2)
Fűszeres dobozok a konyhában
Szalonrészlet
Hajóharang

1 megjegyzés:

 1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

  Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

  Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  WhatsApp: +16626183756 köszönöm


  VálaszTörlés