2011. július 21., csütörtök

Kaszaverés



Ma Arany Ferenc blogján jártam (aranyferi), egyszer már bemutattam volt ezt az általam igen tehetségesnek tartott, Szeben megyében élő fiatalembert. Nemrég költözött fel a világhálóra - miután kapcsolatba lépett a HMKK tavaszi, Szeben megyei fotótáborozásával -, s azóta kölcsönösen figyelünk egymásra.


Részemről örvendetes tény, hogy ha nem is túl sűrűn, de rendszeresen jelentkezik új képeivel. Ami azt jelenti, hogy dolgozik. Keresi önmagát a látvány és az események között. Lehet, ma még nem tudja pontosan eldönteni, mit részesítsen előnyben: a történést, az akciót vagy a kószáló tekintet rácsodálkozásait. Hol ezt, hol azt helyezi előtérbe. De nincs miért sietni, az élet is legtöbbször ekként adagolja a dolgokat...


Kaszaverője, amit a szerző nagy előszeretettel a Kedvenc fotók fiókjába rakott, többször is megragadta a figyelmemet s végül is mellette kötök ki. Ilyen fenő alakot én még életemben nem láttam. Volt szerencsém mindenféle hetyke, beállított, virtuskodóan látványos alakhoz, akik a nagy szabad térben, felmagasodva (megnemesedve) adták meg a módját a kaszával kapcsolatos műveleteknek. Ez a szerencsétlen, már-már komikus pózba kényszerült emberke viszont úgy kínlódik a szemünk láttára, mint a szárazra vetett hal. Ennek ellenére tovább szívóskodik, mert tudja, hogy a feladathoz csakis éles s jól kivert kasza a megfelelő, tehát a kaszát meg kell kezelnie minden áron.


E nyomorúságos csapda-helyzetről szól ez a felvétel. Elmondja Arany Feri...

1 megjegyzés:

  1. Ez a művelet, egész pontosan kaszaverés.
    S erre a műveletre ezt mondta Jóapám, pontosan, szó szerint idézve:
    "Verd meg jól a kaszádat édös fijam, met hanem a kasza ver meg tégödöt."
    Üdv.

    VálaszTörlés