2010. augusztus 23., hétfő

Plakát


Egy jó fotó minden pénzt megér. Ez akkor is igaz, ha plakátot tervez az ember. Hát még, ha fotós eseményre hívja föl a figyelmet az a plakát...

Július 23-i beírásomban említést tettem egy csíkmenasági fotótárlatról, melyen szakszerűen feldolgozott fotódokumentumokat mutattak be a település családi portáiról összegyűjtött tábori emlékekről. A tárlat annyira jól sikerült és valósággal történelmi lelkiismeretévé vált a helyi közösségnek, hogy a szervezők - a Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa, az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület és a székelyudvarhelyi DTP Stúdió, a csíkszentgyörgyi polgármesteri hivatallal együtt - a kiállítást most a megyeközpontban is bemutatják, méghozzá augusztus 26-án, a Magyar Fotográfia Napján.

A tárlat azonban tágabb ölelésű, ugyanis a helyi érdekű dokumentumok mellett, az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület gyűjteményéből először lesznek láthatók eddig még ki nem állított magyar és egyetemes fotótörténeti ritkaságok: Orbán Balázs, Veress Ferenc, Szathmári Pap Károly, Balogh Rudolf, Országh Antal, Erdélyi Mór, valamint Eugene Cuvelier, Nadar, Giacomo Caneva, Bonfils, Roger Fenton fotográfiái. Különös figyelmet érdemelnek Erdély első fotográfiái - ígérik a szervezők.

Az eseményt hírül adó plakát természetes módon építkezik a történelmi értékű helyi felvételek anyagából. Anélkül, hogy lényegbevágó adjusztálást ejtett volna a tervező a felhasznált anyagon. Az utólagos beavatkozás mértéke annyira minimális és a végletekig szakszerű, hogy a mai néző nem a stilizálást végzőkre, a tárlat látványtervezőire gondol elsősorban, hanem azokra a pillanatokra, melyekben emlékké merevedett egy csapatnyi harcba menendő eleven történelmi tekintet...

(Plakátterv: Ádám Gyula)

1 megjegyzés:

 1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

  Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

  Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  WhatsApp: +16626183756 köszönöm  VálaszTörlés