2011. augusztus 17., szerda

Az erdő sűrűjében

Február 6-ai bejegyzésemben jeleztem, hogy Gombos Lajos fotográfus érdekes, régi fotótechnikák hangulatát felelevenítő blogja (Lassú látomás) mennyi érdekes kísérletet rejteget. Ő azóta bár kihagyásokkal, de rendületlenül folytatja kalandját, s augusztus folyamán egész sorozat borszéki felvételt helyezett el; egyik jobb, mint a másik. (S egy bejegyzésben még újabbakat igér...)




Személy szerint Gombos erdejének sűrűjében érzem igazán otthon magam. Úgy érzem, ezzel a képével sikerült maradéktalanul azonosulnia egy titokzatos, önálló entitásként kezelendő világ belső hangulatával és törvényeivel. Az alkalmazott technika mintha tőről metszetten egészítené ki benyomásunkat egy olyan rengetegről, mely szűkmarkúan adagolja a fényt s legalább negyedórányi exponálás volt szükséges ahhoz, hogy bekukkanthassunk az első vonalba.


Mintha ezzel új irány is nyílna a művész eddigi megszokott témaválasztásában, mely inkább az urbánus látványok vonal- és motívumrendszeréhez állt közel. (Vagy csak én látom így? Június elején megnyílt tárlatához minden esetre szívből gratulálok...)

1 megjegyzés:

  1. Köszönök szépen a jókívánságot!

    További sok sikert a bloghoz! (mert nekem nagyon tetszik)

    Üdv:

    Lajos

    VálaszTörlés