2012. május 20., vasárnap

"Elballagott" a hetedik évad

A tárlat kicsiben. Belépés az utolsó bekezdésben lévő
hivatkozásról


A hét közepén elbúcsúztak tanáraiktól a HMKK 7. fotósulijának hallgatói. A bejelentkezettek közül végül is nyolcan vitték végig következetesen a szándékot, hogy öt hétvégén megkísérelnek a lehető legtöbb fotográfusi tudnivalóra szert tenni. Így aztán szerdán bizottság elé állt (névsor szerint) Czompók Gyula, Dászkel János, Duma Róbert, Fazakas Gabriella, Fülöp József, Ilyés Mónika, Kusztura Katalin, Szávuly Attila, s megtörténhet, hogy hamarosan viszontláthatjuk nevüket - természetesen munkáik alatt - valamely fotográfusi fórumon, kiadványban vagy tárlaton.


Közös megegyezéssel, diplomamunkáikból - szubjektív válogatásom alapján - 2-2 fotót emeltem ki egy virtuális közös tárlat anyagaként, ami első hivatalos jelentkezésükként is betudható. Míg a vizsgáztatásra vártak, rendre véleményt is mondtak a tanultakról és a kurzus hatékonyságáról. Csupa bizakodó megállapítás: " Jó volt, szép volt minden, de még csak a kezdet..."; "Egyesek kevesebb tudással érkeztek, de öröm volt látni, hogy a kurzus végére látványosan fejlődtek..."; "Eddig csak fotóztam: kezembe kaptam, és pár fotót készítettem. Most viszont kezdem megérteni az optikákat, a beállítások fontosságát..."; "Megérttette velem, hogy a fényképészet több mint technikai megoldások sorozata..."; "Ha valamit lehet jobbítani, akkor azon csak az idő segíthet..."; "Amit kaptunk, az egy kóstoló..."


Ugyanígy, a hetedik évad virtuális tárlata is kóstoló mindabból, ami terv, elképzelés, kitartás és ígéret a SZÁNDÉK-ból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése