2011. április 6., szerda

A huszonharmadik

Szentes Zágon fotója (Vízaknai HMKK-fotótábor, 2007)
Most kaptam a hírt, hogy a 23. HMKK-fotótábort Nagyszeben és környéke látja vendégül. Íme a pontos sajtóközlemény:



XXIII. HMKK-fotótábor Nagyszebenben és környékén

A Hargita Megyei Kulturális Központ huszonharmadik fotótáborát szervezi a Nagyszebeni Magyar Kulturális Irodával együttműködve, április 9–16. között.
A kilenc fotográfus Szeben megye tizenkét, többségében magyarok lakta településére látogat el és örökíti meg azok tájait, gazdagságát, embereit, kultúráját.
A tábor helyszínei: Mihályfalva, Bólya, Kisdisznód, Nagydisznód, Talmács, Felek, Szakadát, Kerc, Vízakna, Szentágota, Bürkös és Szebenjuharos (Păltinis).
A táborban részt vevő fotográfusok: Ádám Gyula, a tábor művészeti vezetője (Csíkszereda), Erdély B. Előd (Székelyudvarhely), Magyari Hunor (Székelyudvarhely), Szentes Zágon (Kolozsvár), Szőcs Lehel (Csíkszereda), Urbán Ádám (Budapest), Veres Nándor (Csíkszereda), Molnár Attila (Csíkszereda) és Márton Ildikó (Csíkszereda).
 Szervezők:
Hargita Megye Tanácsa
Hargita Megyei Kulturális Központ
Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda

A portya érdekesnek, tartalmasnak ígérkezik, s az eddigi gyakorlattól, a földrajzi körzet növelésével némileg eltérően még nagyobb szabadságot biztosít a résztvevő fotográfusoknak, ami a terep és a tárgy megválasztását illeti. 

Emlékeztetnék rá, hogy a fotótábor alkotócsoportjának már volt egy igen sikeres portyája 2007. áprilisának közepén Vízaknán, amelynek archívumából Szentes Zágon fotóját illesztem ide, emlékeztetőül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése