2011. február 24., csütörtök

Blogvizitek (20) - Skandikamera

Hegedűs Zsoltot igen jószemű amatőr fotósnak tartom. Ez egy csöppet sem le-, inkább megbecsülés. Külön érdeme, hogy nem akar többnek látszani, mint amit kitűnően és nagy szenvedéllyel művel. A Stocholmban élő vegyész szenvedélyes szakácsember is egyben és filológiai-történelmi érdeklődése is jóval az átlagon felül mozog. Igazi reneszánsz embertípus, ha időszerű lenne ez a jelző napjainkban. (Talán, hamarosan újra feléled...)


Blogja az apró, napi megfigyelések, az ötletek, a fotótréfák, kuriózumok gazdag gyűjteménye. Legújabb bejegyzése, a Tavaszi csatározás amúgy egy szabadtéri lakoma (flekkenezés) mellékterméke, amikor falatozás közben Zsolt észrevette a szomszédos gyümölcsfákról villámgyorsan lerebbenő, párbajt vívó cinke-kakasokat. Néhány másodpercig tartott az egész, a túltengő hormonoknak köszönhető (?) viadalt sikerült dokumentálni. Biztosan Hegedűs Zsolt felszerelése "állja a sarat" a hasonló kényes témákhoz. De a technikán túl szem és érzék is szükséges az ilyen és ehhez hasonló jelenetek, már-már elszálló életjelenségek megörökítéséhez.


Ez a blog nem akar többet, mint meglesni és elkapni a múló pillanatot. Ami sokszor egy szárnycsapkodás, vagy egy kósza mosoly...

2 megjegyzés:

  1. Egy ajánlott blog, amennyiben nem borítom fel a munkamódszerét:
    http://magyar.mashkulture.net/category/radar-barnie/


    nagyon elüt az eddig bemutatottaktól...

    VálaszTörlés
  2. Minden tippet köszönök, ha elütnek az eddigiektől, ha nem...

    VálaszTörlés