2011. február 23., szerda

Blogvizitek (19) - Fábián Gábor

Absztrakt fotó (kolozsvári Transilvania Bank
épülete)
Ma reggel egy professzionista fotóshoz vezetett el a jószerencsém, aki elsősorban szakmai tevékenységét kínáló portálját üzemelteti, ahonnan ajtó nyílik blogjára is - ez a műhelybejegyzéseknek, kísérleteknek ad otthont.


Jó megjegyeznünk, hogy a fotográfus mindenek előtt Kolozs és Maros megyében kínálja szolgálatait, profi szinten. Érdemes megtekintenünk kínálati portfólióit is, de mi most térjünk be a blog "függönye" mögé, ahol a napi foglalatosság lenyomatai találhatók.


Egy eléggé friss bejegyzés szóvá teszi, hogy többen a fotós szemére vetik: túl sokat foglalkozik aktokkal, amiért az egyoldalúság veszélyét vélik felfedezni fotóin. Mintegy élő cáfolatként, Fábián Gábor elmondja: az aktban egyáltalán nem az érdekli őt, amit sokan a nyakába szeretnének varrni, hanem mindenek előtt a vonalak egymásba játszó komplexitása, a formai alakzatok természetes szépsége, varázsa.


S mindjárt be is bizonyítja, hogy egy racionális, hűvös terv alapján készült modern építészeti létesítmény is kerülhet olyan kimetszésbe és megvilágításba, hogy vonalaival, absztrakt alakzataival felvegye a versenyt az aktfotózás szakmai kihívásaival.


Ítéljünk mi magunk; példaként két fotót is mellékel. Látványosak, műhelymunkák, vallomások... Sok más érdekességgel egyetemben. Amit egy tevékeny fotográfus mindennapjai tartogatnak a számunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése