2011. február 11., péntek

Album készül

A készülő album fedőlapterve (Ádám Gyula munkája)
Ismét megszakítom egy napig a blogvizitet, hogy gyorsan elújságoljam: a Homoródmenti vasárnapok c. projekt, amelynek sorsáról utoljára karácsony előtt szóltam a Fotótanúban (Advent Abásfalván), a napokban új fordulatot vett.


A Szeptemberi fotósulisok "stábja" ugyanis elhatározta, hogy a Homoródmentét bemutató tárlat, illetve a kiállításra nem került anyag alapján albumot állít össze, amelyet szeretnének megpályáztatni. Az ötletet azért tartom életrevalónak, mert minden lépés, kiállás, amit e hátrányos helyzetű és sorsú, elöregedő és kiürülő, de szépségeit és kincseit tájegység köztudatba emeléséért tenni lehet, azt meg kell lépni, az elől nem szabad félreállni.


Örvendetes, hogy rövid idő alatt elkészült az elképzelés vázlata, az album makettje, s folyik a válogatás, a szerkesztés. Él a remény, hogy a pályázat sikeres lesz - bár nem várt meglepetések mindig érhetik az embert -, de a hangsúly első fokon az elvégzendő munkán van - végigjárni egy megkezdett, csöppet sem könnyű utat.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gábor!
    Második sorban rendere helyett rendre!Nehogy hiba maradjon :)
    Tetszetős a borító.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a korrektúrát, gyors munkának híg a leve - de reméljük, hogy lesz még idő valóságosan is megcsinálni a könyvet! Viszont beírásod nyomán elolvastam a bejegyzést, és a talált elírásokat gyorsan kigyomláltam (gondolom én...)

    VálaszTörlés