2009. július 27., hétfő

Diszletek

Abból az ezredfordulós (2000) időből való ez a békés benzinkúti idill, amikor a romániai töltőállomások életében megjelent és a piaci törvényeknek megfelelően megtelepedett a bel- és külföldi konkurencia.

Mint amilyen a MOL...

Amely zöld-piros szineivel, fehér szövegfelirataival háromszinű üzemanyag ellátást igér.

Egy Bukarestben történt MOL-kút megnyitásakor készült ez a riportfelvétel, amelyet az RMSZ-nél akkor éppen külsősként dolgozó Székely Sándor készitett, félig-meddig rendelésre (a bukaresti magyar napilap reklámtámogatást kapott az országban megtelepedő magyar cégtől a közölt képriport fejében), a protokoll egy laza pillanatában, amikor minden a helyén volt a megtervezett történésben, csak éppen hogy nem történt akkor semmi. A fizetett reklámgörlök belefáradtak a megrendelt mosolygásba, végtagtekergetésbe és mosolyáradatba, s felkuporodva az egyik diszletre, lazán bambulnak a semmibe - rossz nyelvek szerint önmagukat adják...

Megfigyelhető a képen a jól felépitett, természetellenesen diszletekből összehordott világ. Vonjuk ki a képből, ami marketing szempontból megrendezett - a reklámpannót, a tűzoltópalackot, a kék kannát, a zöld pultot, a tankoló órát és a töltőállomás tetőszerkezetét -, nem marad semmi a képből, ami igy, fotós szemszögből most mégis töretlen, egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése