2010. augusztus 4., szerda

Skandi Kamera


Újabb blog-reveláció, ezúttal jóbarátéra bukkanok, akinek nem csak fotós tevékenységét tisztelem-becsülöm, de most végre olyan gyűjtőoldalt talált hangulatos fotóinak, amit érdemes látogatni, sőt kommentálni is.

Skandi Kamera - Stockholmblogg a címe az oldalnak, alcíme: Fényképek és szösszenetek Skandináviából, s ez tökéletesen fedi is mindazt, amit ott találunk. A Fotótanú nyomon követőinek ismerősen csenghet a Hegedűs Zsolt neve, ha keresőbe írjuk, több bejegyzés is előugrik, ahol megtekinthetők munkái. Amatőrnek számít, hiszen nem ez a mestersége - viszont ez az egyik szenvedélye -, de amit külön becsülök nála, az a mívesség és a jól elvégzett munka becsülete. Képei mindig egyenletesen megbízható kvalitásúak, érdekesek, információ gazdagok, jellegzetesek, s aki Zsoltot ismeri, tudja, hogy szellemi beállítottsága szinte predesztinálja a kuriózumok észrevételére ott is, ahol más csak a felszín szokványát érzékeli.

Itt mellékelt nyári fotója kitűnő mintavétel a svéd fővárost is sújtó dögmeleg közérzetéből. Nem tudni pontosan, férfi vagy női test omlik el megadóan a kövezeten (bár a karok izomrostjai és a lábtartás női jelenlétet sugallnak), csak az idomok, a végtagok elereszkedő, laza semmittevése jellemző arra az emberre, aki az utcai kövezetet is elfogadja alternatív megoldásnak, csak ne kelljen energiát termelnie. De végignézhető a nyári kánikula témájában készült egész képsora, ugyanakkor igen jó makróképek is láthatók a virágok röpködő vámszedőiről, libikókán végrehajtott, akrobata szökellések közben történő férfisztriptízről, utcai kórus szerepléséről és egyéb "finomságokról"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése