2011. március 16., szerda

Blogvizitek (28) - Borbáth Áron

A 2009 óta komolyan fotózgató csíkszeredai fiatalember jól dobbantott a fotográfiában, s örvendetes, hogy blogot vezetve elszánta rá magát: rendszeresen megméretkezik a nyilvánosság előtt. A nemes egyszerűséggel fotoBLOG-nak nevezett műhelyfóruma félúton van a blog és a honlap között, több menüvel (különoldallal) és tartalmazza azt a szellemi horizontot, mely a fiatal fotografáló teljesítményét meghatározzák.


Témaválasztása óvatos, nem kapkodó. Felkarol mindent, amit az élet kínál. Egyik meghatározó élményének tűnik a Hargita megyei szervezett farsangtemetés kavargó, karneváli hangulata. A mindig más-más helység által vendégül látott hagyományőrző találkozó látványosságai sok képírót elbűvölnek. A blog erősségei közé tartoznak mind a tavalyi (Csíkszentkirály), mind az idei (Gyergyóremete) rendezvényről készült képek, sorozatok. Érdemes a Borbáth-féle farsangi kalauz alapján tájékozódni a történtek felől, mert az evidens külsőségek mögött  mindig ott van a lényeg - a játék, a pillanat, a túlcsorduló szabadság élménye.


Itt látható képe a 2010-es farsang egyik szelete: szentkirályi mementó a búcsúzó télből. A bőséggel özönlő hó már a beteges bomlás, a ráadás képzetét kelti. A sűrű, vizes pelyhek, a világos kosztümök, a diszkréten színes derengés mind-mind a közeli végről tudósítanak. Valami miatt ezeket a tavalyi képeket csak nemrég húzta elő alkotójuk a fiókból. Érlelte őket? Nem volt biztos bennük? 


Különben egy blog ilyen szempontból is segítség, támasz. javítja a kommunikációt és a megértést a világ felé.                                      

1 megjegyzés: