2013. január 21., hétfő

Polgármester mint mecénás

Egy garantáltan Sepsiszentgyörgyön készült felvétel - ma már a
fotótörténethez tartozik: néhai Bartha Árpád fotója
Nem mindennapi hír, kissé hagytam is érlelni magamban, de most szóvá teszem: Sepsiszentgyörgy polgármestere személyesen indított fotópályázatot Facebook-oldalán A legszebb fotó Sepsiszentgyörgyről címmel. Nincs sok kitétele: bárki benevezhet, a lényeg az, hogy a felvétel Sepsiszentgyörgyön készüljön.

Ekkora művészi szabadsággal élni ritkaságszámba megy, ezért csak biztatnék minél többeket, hogy éljenek a lehetőséggel. Igaz, ehhez Sepsiszentgyörgyre kell valahogy utazni (kivéve azokat, akik már ott élnek), de talán megéri. Ráadásul a pályázat minden évszakban megismétlődik. A téli szezonra szóló március elsején zárul, s évszakonként kizárólag egy-egy fotóval lehet benevezni.

Néhány további technikai részlet:


A beérkezett képeket egy szakemberekből álló bizottság bírálja el. A pályamunkákat az antalarpad75@gmail.com email címre lehet elküldeni, ezeket a polgármesteri hivatal munkatársai folyamatosan feltöltik az oldalra.

A fotóhoz a készítő nevét, telefonszámát kell mellékelni és azt, hogy hol készült, mit ábrázol a kép. Egy pályázó évszakonként csak egyetlen fotót küldhet. A téli fotókat március elsejéig lehet beküldeni.
A fotókat nagy felbontásban kérik. A legszebb képekből képeslapokat készítenek és kiadnak egy képes albumot.

2 megjegyzés: