2011. május 9., hétfő

Blogvizitek (32) - Fény-kép-ész

E cseles és vonzó blogcégér mögött valójában Veres Nándor, Cegléden született és most Csíkszeredában élő fotográfus áll. Igaz, a blogja régebbi keletű, de néhány évig hagyta parlagon heverni, aztán idén áprilistól belevágott, s világhálós jelenlétével színesíti a nyilvános fotóvilág spektrumát.


Még egy fórum, amire érdemes odafigyelni, elvégre sokat tapasztalt, biztos tudású, érettségi óta fényképező fotográfusról van szó, aki többszörösen kijárta a fotóriporterség iskoláját is, s a HMKK professzionális fotótanfolyamának egyik tanára.


Bejegyzései a bőség zavaráról árulkodnak, hiszen hatalmas anyagból válogathat, s nem mindig könnyű eldönteni, milyen rendezőelv alapján adagolja majd összeállításait, képeit. Jó jel, hogy ha csak lehet, tartja magát szakmai tevékenysége időszerű eseményeihez.


Külön kiemelném anyák napi hangulatú képcsokrát (Anyák), illetve a lázárfalvi HMKK-fotótáborra emlékeztető szép tájfotóját arról a borvízforrásról, amelyből olyan jóízűet ittak Ádám Gyulával és társaival. A Fotótanú 2009. március 23-i bejegyzésében írtam a forrás Ádám-féle változatáról, amelynek a Veres Nándor variánsa eszményi ikerkép. Üzenetük összehangzó, s meglehet, egy és ugyanazon a falon nem férnének meg - valamelyikük elsőbbséget kell hogy adjon a másiknak -, de élményük, hatásuk ugyanolyan eleven, létjogosultságuk elvitathatatlan.


Érdemes ide időről időre, eseményre s képre kíváncsian visszajárni.

1 megjegyzés: