2012. november 4., vasárnap

Blogvizitek (38) - Analóg Fotó

Ismét kedvet kaptam egy kis hívatlan látogatáshoz - de hát egy blogot meglátogatni nem etikettfüggő dolog, hiszen azért nyilvános, azért van a neten, hogy bármikor beléphessünk, akár sáros csizmával is!

Dobos Gyula Analóg Fotó c. blogja megérdemli a figyelmet. Annál is inkább, mert 2010. január 3-a óta nem mutat új bejegyzést. Pedig ígéretesen alakult. Azzal indított, hogy "Ez itt a 365987483. fotós blog az interneten. Filmes gépekkel készült fekete-fehér fényképek. (Na jó, néha színes is.) Régen és most." És ettől vált (számomra) hallatlanul izgalmassá.

Így is, hogy a 2008. november 4-én (éppen 4 éve!) rajtoló blog szekere két év leteltével elakad, egy sor tanulságos képet raktározott el saját tevékenységéből, különös tekintettel a rendszerváltás körüli időkre. Van ott "előtte" és mindjárt "utána" született pillanatok, amiket sokan már el is felejtettek, de az objektív nem fejet, úgy ahogy, de megőrzi azt, ami egyszer a szeme elé került.

Nem részletezem. Örömömet leltem a felfedezésben, a böngészésben, hasonló jókat kívánok másnak is, aki elindul a nyomomban régi jó analóg képeket nézni...

Dobos Gyula: Véletlenkép az archívumból - No. 10 (Szeged, 1985)
"Ezen a helyen az elmúlt években 9-en fulladtak a Tiszába"
Készült Zenit 11-el, Forte filmre...

1 megjegyzés: