2013. október 16., szerda

Furcsa fonoda

Bevallom: Várday Béláról elkönyveltem, hogy a halk, szép rajzú természeti alakzatok, fények, hangulatok fotósa. (Amit jól csinálni, magas szinten, egyáltalán nem szégyen, sőt!)

Most viszont blogjában megörvendeztetett egy ritka meglepetéssel: barátja segítségével bejutott a lepusztult csíkszeredai fonoda elhagyatott épületébe. Az ilyen és ehhez hasonló helyszínek amúgy könnyen elérhetők Kelet-közép-Európában, ahol annyira hevesen erőltették az arányos iparosítást. Az ebek harmincadjára jutott betonépítmények ma fantasztikus, szürreális helyszínek - jobbik esetben diszkóknak, raktáraknak és egyéb "közösségi" helyeknek kiképezve.

A Várday által választott helyszín azonban szívszorítóan magára hagyott, holt vidék. És holt tér. Ebből hoz vissza érzelmünkre-értelmünkre hatva egy csokornyit a fotós. Köszönet érte. Kellenek az ilyen visszacsatolások közelmúltunkhoz. Hogy ne feledjük: miben éltünk, mit hagytunk magunk mögött - és mit veszítettünk.

(Az egész sorozat megtekinthető a szerző blogján)

2 megjegyzés:

  1. Tisztelt Blogger!

    Hobby-ból indítottunk egy gyűjtőhelyet, ahol a szerintünk leginkább érdekes, izgalmas, színvonalas posztokat mazsoláztuk össze - egy adott tematika alapján. Amennyiben nem gond, a Te blogod is felkerült az oldalra, a nyilvános rss kód alapján frissül a többi bloggerével együtt. Remélem Neked is tetszeni fog a kezdeményezésünk, ha igen, akkor a https://www.facebook.com/blogportal.hu oldalon egy like-ot is nyomhatsz nekünk, vagy írhatsz az e-mail címünkre is.

    Köszönettel: Blogportal.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az érdeklődést és az értékelést. Sajnos, lájkolni nincs módomban, mert a facebook nincsen ínyemre, de azért dukkolok Nektek. Jó dolgot csináltok.

      Törlés