2009. szeptember 19., szombat

Hungaroring

Azért választottam ma ezt a képet tovább-
gondolásra, mert délelőtt felhívott a fiam Budapestről (Gyálról), s beszélgetés közben eszembe jutott, hogy az idén, negyven valahány éves fejjel nekiállt repülni tanulni egy farkashegyi oktatógépen.

Kissé szorongva, s egyben irigykedve fogadtam a hírt, amikor elmondta, hogy miben sántikál, hiszen egy olyan álmot készül valóra váltani, ami titokban sokakat foglalkoztat, de csak keveseknek sikerül vállalni is a vele járó kockázatot.

Első útjai egyikén légifotók készítésében segédkezett a gépen, s mert ő maga is hobbifotós, magával vitte fölszerelését s készített néhány légifelvételt - magyarán, belekóstolt a "tudományba".

Mert a légifotózásnak is megvannak a maga külön bejáratú szabályai. Akit érdekel, utánanézhet, mindjárt itt is egy cég neve, amely profi módon foglalkozik légifelvételek készítésével: a Jászai Fotó Stúdióról van szó, véletlenül bukkantam rá, de annak tökéletesen megfelel, hogy valaki eligazodjék a műfajban.

Fiam küldött néhányat légifelvételeiből, erősen szabadkozva, hogy ezek még csak ujjgyakorlatok. A Hungaroringet ábrázolót választottam ki ahhoz, hogy egyáltalán felvethessem a témát és egyúttal biztassak mindenkit, aki látszólag lehetetlen kihívásoknak próbál megfelelni, mégpedig arra, hogy minden alkotó emberi kísérletnek értelme van, még ha az első pillanatban nem is látszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése