2010. február 17., szerda

Haláltánc?


Húshagyó kedden, hamvazó szerdán is lassan túl, talán még nem késő az elmúlt szombati farsangtemetésre egy kicsit visszapillantani, hiszen az akkor készült fotók nem évülnek el - hát még azok, amik nem a pillanatnak, hanem az emlékezetnek szólnak...

Öröm volt látni, hogy Csíkszentkirályon mennyi tapasztalt és kezdő, szárnypróbálgató fotós megfordult - nem beszélve most a jószándékú amatőrökről, turistákról, akik szintén szorgalmasan kattintgatták gépeiket. Ott voltak a HMKK legújabb, harmadik eresztésű fotósulijának a tanulói, de nem hiányoztak a tavaly szeptemberi évjárat legaktívabb tagjai sem, mint ahogy arról közös honlapjuk legújabb galériája tanúskodik.

Borbáth Áron, Fülöp Szilárd, Márton Ildikó és Lázár Lehel fotói közül, hosszas töprengés után végül is az utóbbiét emeltem ki, ugyanis ő nyújtotta a legbővebb választási lehetőséget - tekintélyes mennyiségű képsort gyűjtött be a farsangról. Az általam Haláltánc?-nak elnevezett képén a nyersen egyszerű, de igen jól megválasztott képvágáson túl azt a felismerést díjazom különösen, hogy az ízlésesen kivitelezett táncoló bábukat a maguk megelevenített funkciójuk közben, végzetes csókjuk kellős közepén érdemes ábrázolni. A komolyan vett mókázás, az évről évre felcsiholt mese a tűzbe hajított télről frappánsan ott van ezen a fotón - a "haláltáncosok" a maguk módján elevenebbek, valóságosabbak a háttérben látszó közönséghez képest, aki megmarad asszisztenciának, de aki mégis az itt láthatók valódi mozgatója.


2 megjegyzés:

  1. Koszonom a kephez fozott megjegyzeseket!
    A kep alkotoja

    VálaszTörlés
  2. A kép kiváló! Feltéve ha a fiataember nem lépett volna be még jobb lett volna. Hűen ábrázolja a farsang hangulatát. Gratulálok! Csak így tovább! Sok sikert!

    VálaszTörlés