2010. február 28., vasárnap

Vicces fotósulisok


Nem másról lesz itt szó, mint a HMKK fotósuli sorozatának harmadik évadjáról, arról a közel húsz fiatalról, akik még el se végezték a hivatásos fotóképző tanfolyamot, máris közösségbe tömörültek és közösségi honlapot nyitottak Vicces fotósulisok címmel.

Az élet úgy hozta, hogy e csoport hétvégéit nem volt alkalmam nyomon kísérni, csak olykor-olykor ültem be egy-egy fél órára-órára közéjük s próbáltam meghatározni azt a jellegzetességet, ami csakis e csoportra jellemző. Az alaphangot a kreatív, szakmai-művészi fortélyokra kíváncsi többség üti le, ők húzzák magukkal mindazokat, akik tanulás és gyakorlatok közben ellankadnak. A korábbi évadokhoz képest sikerült máris több és tartalmas kiruccanásokkal próbára tenniük rátermettségüket a szakmára, s mivel hamarosan vizsgára állnak, úgy láttam jónak, hogy ezúttal eddigi termésükből állítsak össze egy gyűjteményt, megtoldva a képeikhez fűzött kritikai-értékelő megjegyzésekkel. Legyen ez az első nyilvános megmérettetésük - természetesen csak azoké, akik vállalkoznak arra, hogy kritikának vessék alá alkotásaikat.

Az ajtó nyitva áll, egyelőre csak Ferenczi Győző és Lázár Lehel éltek a lehetőséggel. Fotóik, megjegyzéseimmel együtt itt érhetők el. Ugyaninnen lehet majd belépni a további fotósulisok esetében is.

Álljon itt tanúságképpen Szabó Csaba fotója a fotósuliról, a csoportképen láthatók az oktatók is, beleértve a stúdiófotózásnál közreműködő modellt is.

1 megjegyzés:

  1. Elolvastam Győző és Lehel képeihez fűzött kommentárokat. Lehet belőle tanulni. Kíváncsian várom a folytatást. Remélem lesz.

    VálaszTörlés