2011. október 18., kedd

A huszonnegyedik

Már-már "matuzsálemi" jelzés ez egy fotótábor körül. Amilyen a Hargita Megyei Kulturális Központ (ki tudja, mikor véget érő?) sorozata. Az évszakok rendjéhez hasonlóan sorjáznak az újabb és újabb tábori lehetőségek fölkeresni a süllyedő, elkopó, múltba vesző kistájakat - falvakat, tanyákat, hagyományos közösségeket vagy már csak azok maradványait...


Most éppen Homoródalmás van soron...


"Huszonnegyedik fotótáborát szervezi meg 2011. október 22−28. között a Hargita Megyei Kulturális Központ a Homoródalmási Polgármesteri Hivatallal együttműködve. A Hargita Megye Tanácsa keretében működő intézmény táborában hét fotográfus örökíti meg a homoródalmásiak hétköznapjait, néprajzi értékeit, a települést környező tájat és a még fellelhető népi mesterségeket. A táborban résztvevő fotográfusok: Ádám Gyula (Csíkszereda), a tábor művészeti vezetője, Bálint Zsigmond (Marosvásárhely), Both Gyula (Marosvásárhely), Erdély B. Előd (Székelyudvarhely), Henning János (Sepsiszentgyörgy), Kovács László Attila (Sepsiszentgyörgy) és Labancz István (Csíkszereda). Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Homoródalmás Polgármesteri Hivatala."


Utána, a szokás szerint, reméljük, a Fotótanú is kap némi ízelítőt a látleletből, mert a csapat profi, a felállítás jó. "Útravalóul" Márton Ildikó friss homoródmenti fotójával tegyük plasztikussá a hét végén kezdődő táborozás hangulatát. A szerző ezúttal nem vesz részt a táborozáson, de közismert érzelmi elkötelezettsége a tájegység iránt. Őszi almás felvétele csupa üdeség és igéret egyúttal azoknak, akik bizakodnak az őszben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése