2009. április 7., kedd

Léggömb


Az ezredfordulóhoz kapcsolódik ez az égbe szállás, amelyre Bukarestben került sor, közvetlenül a Sajtóház (volt Scanteia-ház) szomszédságában, ahol az országos kiállításokat, vásárokat tartották.

A hatalmas placcon egyik napról a másikra feltűnt néhány gépkocsi, amelyről lerakták az itt látható léggömb kellékeit, majd serényen működőképes állapotba hozták, mialatt egyre népesebb érdeklődő sereg gyűlt a légi kalandot előkészítő sportemberek körül.

A kaland csak félig bizonyult annak, mert kiderült, hogy amikor aVerne-regények korának hangulatát ébresztő szerkezet levegőbe emelkedett, tulajdonképpen a közelgő ipari vásár termékeinek csinált reklámot a magasban - úgy, hogy mi, földi emberek kiguvadt szemmel és kitekert nyakkal bámultuk. Én előnyben voltam: a szerkesztőségi iroda ablakából néztem végig a műveletet, felszállástól a földre érésig, majd az óriás gömb leeresztésével bezárólag (úgy fújtatott a kiáramló gáztól órákon át, mint egy beteg elefánt...), Székely Sándor, az RMSZ fotóriportere még inkább, hiszen elejétől a végéig, testközelből fényképezhette a nem mindennapi látványt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése