2011. november 26., szombat

Nyílt nap Vancsónál

Vancsó Zoltán budapesti fotográfus munkáit két bejegyzésemben is megidéztem (Szunnyadó értelem; Örömkereső lélek), amelyekben kb. úgy jellemeztem a fiatal művész munkáját, mint ami teljességgel nyitott a közönség felé.


Ezt a megérzésemet Vancsó Zoltán most újabb gesztussal alátámasztja: meghívást tett közzé november 27-ére, holnapra saját otthonába, hogy bemutassa, miként él és alkot egy fotóművész, de még inkább, hogy elbeszélgessen érdeklődő barátaival az alkotásról, s nem mellesleg, ezúttal kedvezményesen hozzájuttassa vendégeit alkotásaihoz, könyveihez. Meghívólevelében azt is leírja:


"Aki nem engedheti meg magának, hogy pénzt költsön, szívesen elfogadok cserébe mást, amiről úgy gondolja, hasznát vehetem. Ez lehet egy üveg méz, egy kosár gyümölcs a kertből, egy könyv, amit olvasásra ajánl, de lehet akár egy szállás lehetőség vidéken, külföldön, vagy bármilyen más szolgáltatás (fordítás, tervezés, hajvágás , stb.) Egyszóval, a pénz most tényleg nem számít. (Nemsokára amúgy sem fog… )


Reggel 7 körül kelek, utána egy órát jógázom, tehát 8-tól már lehet jönni, egészen késő este 10-ig. Szeretettel várok mindenkit november 27-én, vasárnap, az alábbi címen: II. ker. Széher út 76. fszt. (Kapucsengő: Vancsó)


Megközelítés:
BKV-val: Széll Kálmán tértől a 129-es busz Széher úti végállomásáig (vigyázz, körjárat!), onnan fél perc séta az erdő felé, bele a zsákutcába. (A 76-os szám pont a korházzal szemben van, balra.)
Biciklivel: ezt csak a hozzám hasonló őrülteknek ajánlom, ugyanis elég izzasztóan magasan lakom… A Bognár utcáig van bicikli út, onnan kezdődik az emelkedő java.
Autóval: a Széll Kálmán tértől Hűvösvölgy felé kell menni, a Budagyöngyét elhagyva a Szerb Antal utcán (jelző lámpás kereszteződés) balra fel a legtetejéig, ott jobbra a zsákutcába. Parkoló hely nem mindig van a ház előtt, ezért érdemes inkább hamarabb megállni és onnan felsétálni.


Gyertek bátran, remélem minél többen találkozunk!"


Én most csak azt sajnálom, hogy a jókora földraji távolság miatt személyesen nem tehetek eleget a vizitnek, de szívderítő kéznyújtásáért ezúton küldöm jókívánságaimat e nem mindennapi, holnapi fotós találkozásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése