2011. július 25., hétfő

Hűsölés

Nincs kimondott kánikula éppen, de KOSKA (alias Farkas Vivien) telitalálatú fotótréfájával most illik előhozakodni, amikor maga a puszta látvány is élvezetet, elégtételt jelent. 


Koska blogján többször is jártunk (2011. március 5-én és március 20-án)- hivatalosan ez a harmadik alkalom -, s most is elsősorban a Flickr-es gyűjteményét pásztáztam végig, mely hangsúlyosan fotós szempontokat érvényesítve válogat a szerző egyre gazdagodó képtárából. 


A Brrr! címet viselő kép már stílusában is emlékeztet az orosz (szovjet) fotóiskola sajátos tonalitására, kemény kontrasztot és folthatást érvényesítő képszerkesztésére. Azt kell hinnem, hogy az ottani valóság szinte magamagától kínálja föl ezt a szemléletet bárkinek, aki megörökítésére adja a fejét.


A már-már köznapi életkép azzal emelkedik ki (szememben, persze) a szokványból, hogy jó érzékkel, a pillanatot megragadva továbbít egy nem túl eredeti, de makacsul vissza-visszatérő, soha el nem múló üzenetet az ember számára: addig jó, amíg vacogunk, didergünk, toporgunk, ujjaink begyét fújdossuk.


Hát még így, e mai nap párás, trópusi délutánján!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése